Kuchnia

kuchnia-gotowanie

Sałatka z pierożkami tortellini

Składniki:
- opakowanie tortellini
- czerwona papryka
- ogórek długi
- puszka kukurydzy
- pęczek szczypiorku
- 100 g sera żółtego
- 3 łyżki majonezu
- 4 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
- sól, pieprz

Pierożki ugotować według przepisu na opakowaniu, ostudzić. Paprykę umyć, usunąć nasiona i pokroić w cienkie i krótkie paseczki. Ogórek umyć, obrać i pokroić w grubą kostkę. Szczypior opłukać i drobno posiekać. Ser żółty pokroić w kosteczkę lub zetrzeć na tarce.

W miseczce wymieszać tortellini, ser, paprykę, ogórka, kukurydzę i szczypiorek. Majonez wymieszać z jogurtem i doprawić solą i pieprzem. Dodać do sałatki i delikatnie wymieszać.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation