Kuchnia

Kicia w kuchni :D

Wiosenna zupa z jajkiem

Składniki

klarowane masło z 50g kostki
500 ml bulionu drobiowego
1 marchewka
3 rzodkiewki
2 cebulki dymki w całości
2 garści szpinaku baby
1 jajko
2 łyżki mleka kokosowego
szczypta soli morskiej
pieprz

Jarzyny (z cebulki dymki łodygę) kroimy na małe kawałki (warto nie odcinać im całych łodyg, ładniej się wtedy prezentują) i wrzucamy do rozgrzanego, klarowanego masła i solimy. Smażymy na małym ogniu ok 10 minut aż korzenie zmiękną.
Dodajemy ciepłego bulionu drobiowego, pokrojone liście szpinaku i cebulki. Pieprzymy i gotujemy na małym ogniu ok 5 minut. Na koniec dodajemy jajko zmieszane wcześniej delikatnie z mlekiem kokosowym. Całość delikatnie mieszamy.

Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation