Kuchnia

babeczki

Muffinki twarogowe z wiśniami
SKŁADNIKI:
250 g twarogu (półtłusty lub tłusty)
1 jajko
1 szkl mleka
1/2 szkl oleju (można pominąć)
2 szkl mąki (u mnie pół na pół zwykła z pełnoziarnistą)
1/2 szkl płatków owsianych błyskawicznych
1/2 szkl cukru (u mnie brązowy)
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody
wiśnie z kompotu lub suszone

1. Twaróg zmiksować z mlekiem, jajkiem i olejem na gładką masę.
2. Suche składniki wymieszać ze sobą i dodać do zmiksowanej masy serowej.
3. Dodać wiśnie (jeśli są z kompotu należy je dobrze odsączyć)
4. Nakładać porcje ciasta do foremek na muffinki (ja używam silikonowych).
5. Piec do suchego patyczka ok. 30-35 min w 180*C.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation