Biżuteria

Biżuteria, atelier, biżuteria

Sałatka z ogórkiem i wędzonym łososiem

1 duży ogórek
2 garście sałaty (użyłam strzępiastej)
1 dymka pokrojona w krążki
100 g wędzonego łososia w plastrach
2 łyżki posiekanego koperku
1 mały, roztarty ząbek czosnku
1/2 kubeczka jogurtu naturalnego
sól i pieprz do smaku




Ogórka myjemy i kroimy obieraczką do warzyw na podłużne plastry.
Mieszamy jogurt z roztartym czosnkiem i posiekanym koperkiem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Na talerzu układamy umyte i osuszone liście sałaty, na nich podłużne plastry ogórka, potem plastry łososia. Na wierzchu rozrzucamy krążki dymki i całość polewamy jogurtowym dressingiem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation