Kuchnia

Kulinaria-nalesniczki,placuszki

Z Chaty Na Końcu Wsi: ZAPIEKANE NALEŚNIKI Z RICOTTĄ I OWOCAMI

ZAPIEKANE NALEŚNIKI Z RICOTTĄ I OWOCAMI
Naleśniki - przepis
ser ricotta - 1 łyżka / 1 naleśnik
frużelina owocowa lub dżem lub powidła - u mnie frużelina truskawkowa
świeże owoce - u mnie czerwona porzeczka
cukier puder do podania
masło do posmarowania formy
jajko do posmarowania naleśników

Naleśniki smaruję ricottą i frużeliną na wierzchu rozkładam porzeczkę, zwijam w rulon i układam w posmarowanym masłem naczyniu do zapiekania. Wierzch smaruję roztrzepanym jajkiem i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Zapiekam przez 20 minut po wyjęciu oprószam cukrem pudrem.

Smacznego !
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation