Kuchnia

sałatki

Sałatka z wędzonym pstrągiem i karczochami -
Składniki

mix sałat
3 jajka
wędzony pstrąg
sól
pieprz
kilka pomidorków koktajlowych
słoiczek marynowanych karczochów
Sos : 2 łyżki jasnego octu winnego
6 łyżek oliwy
1 łyżka musztardy
sól, pieprz i cukier do smaku
świeża bazylia

Przygotowanie
Do małego słoiczka z zakrętką wlałem ocet, musztardę, oliwę, sól, pieprz i cukier. Słoiczek zakręcamy i energicznie nim potrząsamy do uzyskania jednolitego sosu.

Jajka ugotowałem na twardo, pokroiłem na ćwiartki. Karczochy osączyłem. Pokroiłem na mniejsze kawałki. Pomidorki koktajlowe po umyciu i osuszeniu pokroiłem na ćwiartki.
Wędzonego pstrąga obrałem ze skóry i ości, podzieliłem na mniejsze kawałki.
Szczypiorek listki bazylii posiekałem.

Mix sałat rozłożyłem w salaterce, następnie dodałem pozostałe składniki sałatki. Polałem sosem, doprawiłem sola i pieprzem, delikatnie wymieszałem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation