Kuchnia

Przepisy

Goralska kwaśnica na wedzonym żeberku

Składniki
1 kg kapusty kiszonej
0,5 kg żeberek wędzonych
0,5 kg żeberek świeżych
1 duża cebula
20 dkg boczku wędzonego
3 liście laurowe
6 szt ziela angielskiego
sól
pieprz
kminek
Sposób przygotowania
1.
Do garnka z wodą włożyć kapustę kiszoną oraz 2 rodzaje żeberek. Dodać liście i ziele, gotować około 50 minut Wędzony boczek pokroić w kostkę, cebule obrać i również pokroić w kostkę. Boczek przesmażyć na patelni , następnie dodać cebulę i razem przesmażyć i dodać do gotującej kapusty. Jeszcze chwile gotować. Doprawić solą ,pieprzem oraz kminkiem. Podawać z ziemniakami ugotowanymi oddzielnie.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation