DIY - zrób to sam

ciasta

CIASTO CZEKOLADOWE Z WISNIOWA PIANKA.

Składniki:



5 jajek
1 niepełna szklanka mąki
1/2 szklanki cukru
2 łyżki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
wiśnie w syropie (ok. szklanki)
250 ml śmietanki kremówki
galaretka wiśniowa
cukier puder do posypania

Białka ubić na sztywno, dodać cukier, żółtka i nadal ubijać. Na koniec dodać mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Delikatnie wymieszać. Wylać do wysmarowanej blachy i upiec biszkopt.

Galaretkę rozpuścić w połowie wskazanej ilości wody. Śmietanę ubić, dodać tężejącą galaretkę oraz osączone wiśnie.

Przekroić biszkopt na pół. Przełożyć masą. Wstawić do lodówki. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation