Kuchnia

Coś pysznego

Dieta, dzięki której pozbędziesz się tłuszczu i cellulitu na udach oraz pupie.

DZIEŃ 4.
ŚNIA­DA­NIE ok. 250 kcal
Serek ziar­ni­sty z pa­pry­ką i płat­ka­mi: małe opa­ko­wa­nie serka ziar­ni­ste­go light mała czer­wo­na pa­pry­ka po­kro­jo­na w kost­kę 2 łyżki płat­ków owsia­nych łyżka otrę­bów pszen­nych przy­pra­wy do smaku.
DRU­GIE ŚNIA­DA­NIE ok. 100 kcal. Jo­gurt z ka­wał­ka­mi man­da­ryn­ki, opa­ko­wa­nie ni­sko­tłusz­czo­we­go jo­gur­tu na­tu­ral­ne­go bez cukru man­da­ryn­ka.
OBIAD ok. 350 kcal
Krem z bro­ku­łów z ka­wał­ka­mi in­dy­ka: 120 g su­ro­we­go fi­le­ta zpier­si in­dy­ka kubek wy­wa­ru wa­rzyw­ne­go 3 małe róże bro­ku­ła lub 1/3 opa­ko­wa­nia mro­żo­nych 1/4 opa­ko­wa­nia mro­żo­nej włosz­czy­zny w pa­skach łyżka oliwy zo­li­wek przy­pra­wy natka pie­trusz­ki, 25 g su­che­go ma­ka­ro­nu ra­zo­we­go penne.
Do go­tu­ją­ce­go bu­lio­nu włóż ka­wał­ki fi­le­ta z in­dy­ka, mro­żo­ne wa­rzy­wa, dodaj oliwę, na­stęp­nie gotuj do mięk­ko­ści. Wyj­mij mięso, zmik­suj ugo­to­wa­ne wa­rzy­wa razem z wy­wa­rem, z po­wro­tem włóż ka­wał­ki in­dy­ka, za­go­tuj, do­praw i ob­fi­cie posyp natką pie­trusz­ki. Po­da­waj z ma­ka­ro­nem peł­no­ziar­ni­stym ugo­to­wa­nym al dente.
POD­WIE­CZO­REK ok. 100 kcal
Owoc: mały czer­wo­ny grejp­frut.
KO­LA­CJA ok. 200 kcal
Sa­ła­ta z wa­rzy­wa­mi i szyn­ką wo­ło­wą. 2 pla­ster­ki go­to­wa­nej szyn­ki wo­ło­wej, 1/2 małej głów­ki do­wol­nej sa­ła­ty, duży po­mi­dor, 2 duże ogór­ki kwa­szo­ne, garść kieł­ków fa­so­li mung, ły­żecz­ka na­sion se­za­mu.
Sos: 1/2 ma­łe­go kubka ni­sko­tłusz­czo­we­go jo­gur­tu na­tu­ral­ne­go bez cukru, 2-3 łyżki soku z cy­try­ny, ulu­bio­ne przy­pra­wy.
Wa­rzy­wa po­krój na ka­wał­ki lub w pla­stry, dodaj cien­ko po­kro­jo­ne pla­ster­ki szyn­ki wo­ło­wej, na wierz­chu ułóż kieł­ki i posyp na­sio­na­mi se­za­mu, naj­le­piej pra­żo­ny­mi. Jo­gurt wy­mie­szaj z so­kiem z cy­try­ny, dodaj ulu­bio­ne zioła, świe­że lub su­szo­ne i polej nim przy­go­to­wa­ną sa­łat­kę.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation