Kuchnia

Muffinki

Muffinki klasyczne waniliowe

Składniki:
- 150g masła
- 310g mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody
- łyżka prawdziwego cukru waniliowego
- 1 cukier wanilinowy
- 1 szklanka cukru
- kropelka ekstraktu z wanilii
- 2 jajka
- 170 ml mleka

Sposób przygotowania:
Masło roztopić i ostudzić. Do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą. Dodać cukier, cukier z prawdziwą wanilią, cukier wanilinowy i wymieszać.W osobnej misce rozmiksować jajka z mlekiem i ekstraktem. Później z masłem. Na koniec połączyć suche składniki z mokrymi. Wymieszać.
Piec -> 180 stopni C przez 22-23 minuty.

Ostudzone muffinki posypać cukrem pudrem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation