Kuchnia

Przetwory Pasty Sosy

Pesto z buraków i orzechów włoskich

Składniki:

1 średni burak;
1 szklanka uprażonych orzechów włoskich lub nasion słonecznika;
2-5 łyżeczek chrzanu;
2 łyżeczki koperku;
2 łyżeczki natki pietruszki;
sól i pieprz.
łyżeczka płatków drożdżowych (opcjonalnie).
Przygotowanie:

Buraki owinąć w folię aluminiową i upiec w piekarniku (200 stopni C, ok. godziny). Ostudzić i obrać ze skórki. Orzechy włoskie uprażyć i zalać wodą na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Następnie odcedzić i opłukać. Zblendować z resztą składników, doprawiając do smaku.

Smacznego!

http://www.oatmealandfigs.pl/pesto-z-burakow-i-orzechow-woskic/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation