Kuchnia

słodkie smarowidła, puddingi i kremy

KAROBOWY BUDYŃ Z KALAFIORA

Składniki na 3 porcje:
ok. 500 g mrożonego kalafiora (lub świeżego ugotowanego)
150 g mleka kokosowego
45 g siemienia lnianego
30 g karobu (lub kakao)
3 łyżeczki stewii

dodatkowo:
100 g jogurtu naturalnego
kwaśne owoce lub dżem (u mnie rabarbarowy ze stewią)

wartość energetyczna 1 porcji (bez dodatków): ok. 150 kcal
B: 5,5 g T: 11 g W: 8 g

Rozmrożonego (lub ugotowanego) kalafiora dokładnie zblendować. Siemię zalać odrobiną gorącej wody, mieszać aż do zgęstnienia. Zblendowanego kalafiora przełożyć do garnka, dodać mleko kokosowe, karob, stewię i przygotowane siemie. Całość dokładnie wymieszać i gotować chwilę do zgęstnienia. Przełożyć do miseczek, dodać jogurt i owoce, schłodzić.

http://zdrowonajedzona.blogspot.com/2015/03/karobowy-budyn-z-kalafiora.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation