Fotografia

Food & Fruits Photography

WARKOCZ Z POLĘDWICZKI WIEPRZOWEJ Z SAŁATĄ I BRZOSKWINIĄ.
Składniki na 2 porcje:



* 2 polędwiczki wieprzowe

* 1 łyżeczka oleju

* sól

* świeżo mielony pieprz kolorowy

* 4 połówki brzoskwiń z syropu

* 2 spore garści roszponki



Polędwiczki rozcinamy na 3, równej grubości paski nie docinając ich do końca (aby jedna końcówka przymała je ze sobą). Paski zaplatamy w warkocz i związujemy je na końcu nitką lub spinamy wykałaczką. Polędwiczki nacieramy olejem, oprószamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Mięso układamy w naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Pieczemy 30 minut, a następnie wyłączamy piekarnik i pozostawiamy je jeszcze na 5 minut.

Polędwiczki podajemy z pokrojonymi w plastry brzoskwiniami i sałatą.
http://gotowaniecieszy.blox.pl/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation