Kuchnia

jedzonko

Aromatyczny dorsz pieczony

Składniki:
dorsz - jeden filet
sól,pieprz
ostra wędzona papryka
3 ząbki czosnku
masło(4-5 cienkich kawałków)
cytryna
Naczynie żaroodporne wyłożyć folią aluminiową.Rybkę umyć,osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki - 4-5 w zależności jak duży jest filet.Przyprawić solą,pieprzem i papryką z obu stron,następnie skropić sokiem z cytryny i nasmarować czosnkiem.Można odstawić na godzinę lub więcej by rybka przeszła przyprawami.Piekarnik nastawić na 200 st C,na każdy kawałek rybki położyć po plasterku masła i plasterku czosnku,posypać grubo zmielonym pieprzem ( w moździerzu)zawinąć w folię i piec ok 30 min.Moja rybka podana była z pomidorkami,które również się dusiły w piekarniku,wyszły bardzo słodkie.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation