Kuchnia

koktajle

Koktajl z awokado
Jak przygotować koktajl ?
Awokado umyj i osusz. Następnie przekrój nożem wzdłuż owocu i przekręć połówki w przeciwnych kierunkach. Usuń pestkę (w dojrzałym awokado pestkę można łatwo wyjąć – wystarczy podważyć ją łyżeczką i pestka bez problemu oddzieli się od miąższu).

Owoc obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Pokrojony miąższ umieść w pojemniku blendera.

Awokado skrop obficie sokiem z cytryny, dzięki temu zachowa swój zielony kolor.

Jabłko umyj, obierz i pokrój w kostkę. Następnie dorzuć do pozostałych składników.

Całość zmiksuj dokładnie, aż do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji koktajlu.

Gotowy koktajl przelej do szklanek i udekoruj pestkami granatu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation