Kuchnia

kuchnia

Kokosowa jaglanka z mango i jagodami

3/4 szklanki kaszy jaglanej
1 puszka mleka kokosowego
1 szklanka mleka krowiego
1/4 łyżeczki soli
1/2 łyżki brązowego cukru
3/4 szklanki jagód
1 duże, dojrzałe mango
mięta do dekoracji

Kaszę wsypujemy do garnka i podgrzewamy (na sucho!) do momentu, aż poczujemy przyjemny, orzechowy zapach. Wlewamy oba rodzaje mleka, dodajemy sól i cukier i gotujemy, aż płyn zostanie wchłonięty przez kaszę. Pamiętamy o mieszaniu, aby się nie przypaliło. Odstawiamy do wystudzenia.
Mango obieramy i miąższ kroimy w kostkę. Jagody płuczemy i osuszamy.
Jaglanką napełniamy pucharki, a na wierzchu umieszczamy owoce. Kaszę możemy też podać w formie takiej jak na zdjęciu. Doskonała, jako zdrowy deser.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation