Kuchnia

kuchnia

Jeśli nie mieliście jeszcze okazji spróbować, to serdecznie polecam na obiad takie kotlety mielone z cukinią:

Składniki na 8 dużych kotletów:
500 g. mięsa mielonego z szynki wieprzowej
1 średnia cukinia
1 średnia cebula
2 ząbki czosnku
1 jajko
2 łyżki bułki tartej
1 łyżeczka suszonego majeranku
1 łyżeczka suszonej bazylii
1 łyżeczka suszonego oregano
sól, pieprz do smaku
Dodatkowo:
olej do smażenia
bułka tarta do panierowania (niekoniecznie)
Przygotowanie:
Umytą cukinię bez obierania ścieram na grubej tarce do miski, lekko solę i ściskam dłonią, by puściła sok. Odlewam płyn. Do miski z cukinią dodaję mięso, drobno posiekane cebulę i czosnek, zioła, jajko i bułkę tartą, doprawiam solą i pieprzem, mieszam dokładnie do połączenia się składników. Z masy formuję 8 kotletów, panieruję je w bułce tartej (niekoniecznie) i smażę z obu stron po 5-6 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation