Kuchnia

pasty

Pasta z makreli i twarożku

Składniki:
100 g chudego twarogu
pół czerwonej cebuli
jedno jajko klasa L
3 ogórki konserwowe
jedna mała makrela wędzona
1/4 papryki
4-5 łyżek jogurtu naturalnego
duża łyżka ketchupu bez cukru

Prygotowanie
Makrelę obrać z ości i skóry i delikatnie rozdrobnić rękami. Wszystkie inne składniki posiekać na bardzo drobne kawałki i wrzucić do miski z makrelą.
Potem dodać ketchup i jogurt naturalny i dokładnie wymieszać. Można przyprawić do smaku jeszcze pieprzem i solą, ale ja tego nie robiłam, bo smak mi odpowiadał.

Cała miska pasty ma 503 kcal
Białko: 59 g
Tłuszcze: 17 g
Węglowodany: 28 g
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation