Kuchnia

Dania z mięsem

Gulasz z fasolką szparagową i warzywami – przepis krok po kroku – przepisy.pl


Składniki

wołowina gulaszowa 500 g
Knorr Naturalnie smaczne - Gulasz 1 opak
cebula 1 szt
czerwona papryka 1 szt
zielona papryka 1 szt
marchewka 2 szt
fasolka szparagowa 250 g
natka pietruszki 1 łyżka
olej rzepakowy 3 łyżki


Pokrój mięso w kostkę, Posiekaj cebulę w drobną kostkę. Oczyść papryki i pokrój na kawałki. Obierz i pokrój marchewki na plasterki. Odetnij końcówki i pokrój fasolkę na pół.
Krok 2
Przesmaż mięso na patelni z 1 łyżką oleju równomiernie, na brązowo. Odłóż na talerz. Dodaj 2 łyżki oleju i smaż warzywa, mieszając przez ok. 5 minut na średnim ogniu. Dodaj 300 ml wody i zawartość opakowania Knorr Naturalnie smaczne - Gulasz.
Krok 3
Wymieszaj, doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem na niewielkim ogniu przez ok. 45 minut lub dłużej, aż do momentu gdy mięso będzie miękkie. Dodaj wody jeżeli potrzeba. Podawaj z natką pietruszki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation