Kuchnia

Książki kuchnia

Ryby i dania postne. Klasztorna Kuchnia Świętej Hildegardy

Czy przepisy znane od wieków mają szansę zagościć we współczesnej kuchni? Oczywiście, ważne tylko, by spośród wielu dań, jakimi raczono się w dawnych wiekach wybrać te właściwe, czyli zdrowe i pożywne. Nie zapraszamy na biesiadę, podczas której półmiski uginały się od ciężaru tłustego mięsiwa, lecz do kuchni świętej Hildegardy, opartej na zasadach zdrowego żywienia, do kuchni, w której królują ryby i znakomite potrawy z warzyw. Klarowna zupa rybna, kluseczki ze szczupakiem, filet z ryby ze świeżym serem i ziołami, ryba z dynią, jajka z pokrzywą, marchewka duszona czy makaron orkiszowy z warzywami z patelni - receptury sprawdzone i potwierdzone przez współczesną medycynę.

http://bonito.pl/k-90237505-klasztorna-kuchnia-sw-hildegardy-ryby-i-dania-postne

http://www.empik.com/klasztorna-kuchnia-sw-hildegardy-ryby-i-dania-postne-kuchnia-ktora-leczy-salomon-yvette,p1065547563,ksiazka-p

https://www.sklep.gildia.pl/literatura/202964-yvette-salomon-klasztorna-kuchnia-sw-hildegardy-ryby-i-dania-postne

https://www.inbook.pl/p/s/479419/ksiazki/kulinaria/klasztorna-kuchnia-sw-hildegardy-ryby-i-dania-postne-kuchnia-ktora-leczy

http://e-religijne.pl/pl/p/Ryby-i-dania-postne.-Klasztorna-Kuchnia-Swietej-Hildegardy-sw.-Hildegarda-z-Bingen-%2C-Yvette-E.-Salomon/4134
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation