Kuchnia

fajne przepisy

zupa z cieciorką
2 golonki z indyka
1,5 litra wody
1 puszka cieciorki
2 łyżki brązowego ryżu
50 g groszku cukrowego
2 marchewki
1 papryka czerwona
1 papryka pomarańczowa
liście pora i selera
1 łyżka czarnego sezamu
1 łyżka oleju sezamowego
sok z ½ limonki
sól, pieprz, imbir


golonki umyć, osuszyć,
liście pora i selera umyć,
wrzucić do wody, gotować aż mięso zmięknie,
wyjąć zieleninę i mięso,
mięso oddzielić od kości i ścięgien,
pokroić w paski,
do garnka z wywarem wrzucić powrotem mięso, dodać ryż i gotować 20 minut,
papryki pozbawić gniazd nasiennych, umyć, pokroić w paski,
groszek umyć, pokroić w paski,
marchew obrać, umyć, pokroić w paski,
dodać warzywa do zupy,
cieciorkę osączyć, dodać do zupy,
przyprawić i gotować 10 minut,
zupę wlewać do miseczek, posypać sezamem i polać kilkoma kroplami oleju sezamowego
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation