Kuchnia

Ryby i owoce morza

Halibut pod pistacjową skorupką

HALIBUT POD PISTACJOWĄ SKORUPKĄ
(2 porcje),
2 steki z halibuta,
150g niełuskanych, solonych pistacji,
1 łyżka posiekanego świeżego tymianku lub szczypta suszonego,
1 łyżeczka skórki startej z cytryny,
1 mały ząbek czosnku,
1 białko jaja (surowe),
pieprz

Pistacje wyłuskać i bardzo drobno posiekać. Wymieszać z tymiankiem, skórą cytrynową, czosnkiem i białkiem jaja. Rybę (rozmrożoną) umyć, osączyć na ręczniku papierowym, umieścić w naczyniu żaroodpornym i oprószyć pieprzem. Na wierzch nałożyć pastę z pistacji. Piec 10-11 minut w temperaturze 200 stopni.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation