Kuchnia

przetwory nalewki

NALEWKA Z ARONII
Składniki, jakie potrzebujemy:

1 kilogram dojrzałych, umytych i osuszonych owoców aronii
0,5 kilograma cukru
1 laska wanilii
1,5 litra spirytusu 70%

Nalewka z aronii powstanie po takich czynnościach:

- Przygotowane owoce wrzucamy do słoja
- Umieszczone w słoju owoce równomiernie zasypujemy cukrem
- Dołączamy przyprawę - Laskę wanilii
- Zalewamy zawartość słoja alkoholem
- Maceracja trwa 2 tygodnie, naczynie powinno stać w ciepłym miejscu
- Żeby wszystko dokładnie się wymieszało, wstrząsamy naczyniem co 3 dni
- Po tym czasie odcedzamy oraz przelewamy do karafek
- Czas dojrzewania nalewki to minimum 3 miesiące
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation