Kuchnia

kolacja

sos tysiąca wysp
Składniki
* Mały słoiczek majonezu 400g
* 4 duże łyżki keczupu
* 3-4 krople sosu tabasco
* 1 łyżeczka musztardy
* 2 jajka ugotowane na twardo
* 3 ogórki pikle lub korniszony
* 1 średnia cebula
* 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki

* 2 ząbki czosnku
* Cukier
* Sól
* Pieprz
* Sok z cytryny
* 1 średnia papryka
* 1 papryczka chili
* Świeża natka pietruszki
Majonez i keczup mieszamy ze sobą do całkowitego połączenia, dodajemy musztardę tabasco i mielona paprykę mieszamy. Z papryki usuwamy pestki i bardo drobno kroimy. Jajka, cebulę, czosnek i pikle bardzo drobno kroimy, jeśli nie mamy pikli to korniszony obieramy ze skórki i tak samo drobno kroimy. I dodajemy do majonezu, solimy i dodajemy cukier oraz sok z połówki cytryny i całość dokładnie mieszamy. Ja wrzucam do miksera i miksuję. Natkę drobno siekamy i posypujemy na sos. Ilość i skład dodatków można modyfikować w zależności od upodobań.

Smacznego:)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation