Kuchnia

Kuchnia

Owsiankowe, czekoladowe, chrupiące ciacha
Składniki na 1 blachę ciasteczek:

1,5 szklanki płatków owsianych górskich
pół szklanki otrębów owsianych
3 czubate łyżki kakao
2 szklanki mleka
3-4 łyżki cukru/ ksylitolu/ syropu klonowego
kilka łyżek dowolnych bakalii
1 duże jajko
pół łyżeczki proszku do pieczenia
W garnku zagotować mleko z cukrem, dodać płatki i otręby. Od czasu do czasu mieszając gotować owsiankę (około 15 minut) aż masa wyraźnie zgęstnieje. Gęstą owsiankę odstawić z ognia, dodać do niej bakalie, kakao, jajko, proszek do pieczenia i wymieszać dokładnie. Z masy formować łyżką ciasteczka i kłaść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w 200 stopniach 15-20 minut do stwardnienia ciastek. Jeszcze ciepłe przełożyć na kratkę w celu ostudzenia,

Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation