Kuchnia

Kuchnia

Indyk z brokułami zapiekany w sosie serowym - składniki:

pierś z indyka - 30 dekagramów Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr mrożone brokuły - 500 gramów jajka - 2 sztuki starty ser żółty - 20 dekagramów śmietana 18% - 150 mililitrów pieprz masło sól - 1 szczypta

1.Pokrój mięso, posyp Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i podsmaż
2.Lekko podgotuj brokuły, odcedź je i delikatnie wymieszaj z indykiem. Posmaruj naczynie żaroodporne masłem i przełóż do niego mięso z brokułami.
3.Przygotuj sos: śmietanę wymieszanej z jajkami, startym serem oraz odrobiną soli i pieprzu.
4.Całość zalej przygotowanym sosem i zapiekaj około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation