Kuchnia

kuchenne podpatrzenia

Kokosowe ciasto z białej fasoli | Anna H.Niemczynow

Ciasto z fasoli, w którym nie wyczujesz smaku fasoli – po prostu pyszne!!!

Przekonaj się sama !!!

Składniki :

* 250 g białej fasoli (piękny jaś) – ugotować

* 3/4 szklanki wiórek kokosowych

* 4 jajka

* 1,5 łyżeczki sody

* 3 łyżki oleju kokosowego (możesz użyć innego ulubionego oleju)

* 20 rozkruszonych tabletek stewii (opcjonalnie ksylitol, bądź cukier)

* 1 Łyżka miodu

* 3 łyżki jogurtu naturalnego

* kilka kropel aromatu waniliowego

Wykonanie:

Ugotowaną fasolę i wszystkie pozostałe składniki dokładnie zmiksuj, tak długo, aż uzyskasz możliwie najgładszą masę (widoczne na zdjęciu). Przełóż masę do nasmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą formy. Wstaw ciasto do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piecz przez 40 minut. Następnie wyłącz piekarnik i pozostaw w nim ciasto jeszcze na 10 minut. Gotowe ciasto wyciągnij z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia.

Możesz udekorować ciasto polewą czekoladową – będzie jeszcze pyszniej jednak…niestety bardziej kalorycznie
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation