Kuchnia

Nalewczki i nie tylko...

Domowe Malibu, czyli likier kokosowy |

Domowe Malibu (likier kokosowy) składniki:

- 200 g. wiórek kokosowych
- 0,7 l. wódki
- 2 puszki mleka skondensowanego słodzonego




Domowe Malibu (likier kokosowy) przygotowanie:
Wiórki wsypujemy do litrowego słoika i zalewamy wódką. Sloik zakręcamy i odstawiamy w ciemne miejsce na dwa tygodnie. Od czasu do czasu potrząsamy nim.

Po 14-tu dniach wiórki odcedzamy, dobrze odciskając je z wódki za pomocą gazy (można je potem użyć np. do kokosanek). Do wódki dodajemy mleko skondensowane i trzepiemy trzepaczką (nie mikserem) przez kilka minut. Rozlewamy butelek i wstawiamy do lodówki przynajmniej na jeden dzień.

Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation