Kuchnia

chrust

Rafaello bez pieczenia

Składniki:
2-3 paczki krakersów (najlepiej prostokątnych Lajkonika)
1 litr mleka
2 budynie waniliowe z cukrem (czasem dodaję również kokosowe lub śmietankowe)
2 łyżki mąki ziemniaczanej
3/4 szklanki cukru
1 żółtko
250 g masła
około 150 g wiórek kokosowych (wedle uznania) + 50 g na posypkę

Do kubka odlać trochę mleka, resztę zagotować z cukrem. Do odlanego mleka wsypać budynie i mąkę ziemniaczaną. Zrobić budyń. Ostudzić.
Masło zmiksować z żółtkiem, dodając po łyżce budyniu, miksować. Dodać wiórki kokosowe i wymieszać.
Na blaszce (wymiary 33 x 23 cm) ułożyć:
warstwę krakersów
krem
warstwę krakersów
krem
warstwę krakersów
krem
posypka (50g wiórek przyrumienić, wymieszać z 3 pokruszonymi krakersami)

Wstawić do lodówki na 2 - 3 godziny.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation