Kuchnia

kuchnia

Sałatka z grillowanych warzyw

Składniki

6 średnich ziemniaków
1 brokuł
2 cukinie
1 bakłażan
6 gałązek rozmarynu
mieszanka sałat
6 łyżek oliwy
2 łyżki keczupu
sól, pieprz



Sposób przygotowania

Umyte ziemniaki oprószamy solą i pieprzem, skrapiamy oliwą i zawijamy wraz z gałązką rozmarynu w folię aluminiową. Opiekamy na ruszcie, sprawdzając widelcem, czy są miękkie. Brokuła płuczemy i dzielimy na różyczki. Następnie skrapiamy go oliwą i opiekamy na ruszcie, aż zmięknie. Cukinie i bakłażana kroimy na podłużne plastry, smarujemy oliwą i grillu- jemy po kilka minut z każdej strony. Podajemy na sałatach skropionych oliwą, sokiem z cytryny i keczupem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation