Kuchnia

Śniadania

Placuszki z kaszy manny z syropem klonowym. - Polska Gotuje - przepisy kulinarne na smaczne dania


kolorowy deser
Kokosowe motyle z kaszy manny
z kaszy manny i mleka sojowego
Deser cappuccino z kaszy manny
Pancakes, amerykańskie placuszki
Pankejki
Różane ciastka na kaszy manny
Różane ciastka na kaszy manny
Grillowany grapefruit z syropem klonowym
Grillowany grapefruit z syropem klonowym
Suflet z kaszy manny
Suflet z kaszy manny

Placuszki z kaszy manny z syropem klonowym.

Chrupiące placuszki w słodkim duecie z syropem klonowym.
Placuszki Z Kaszy Manny Z Syropem Klonowym.
Placuszki Z Kaszy Manny Z Syropem Klonowym.
Autor
tysiagotuje tysiagotuje moje przepisy (1)
[Pin It]
Składniki
1, 5 szklanki kaszy manny
1 szklanka mleka
3 łyżeczki cukru trzcinowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki oleju
1 jajo
szczypta soli
plus oliwa do smażenia
Liczba porcji: 10
Czas przygotowania: 30 min.
Sposób przygotowania

1

W misce łączymy ze sobą składniki suche: kaszę mannę, cukier trzcinowy, proszek do pieczenia oraz sól. Dobrze mieszamy. Dodajemy składniki mokre: mleko, olej i jajo. Ponownie mieszamy i odstawiamy na ok. 20 minut pod przykryciem, aby kasza manna napęczniała, a całość zgęstniała.

2

Na patelni rozgrzewamy minimalną ilość tłuszczu i smażymy placuszki z obu stron na złocisty kolor. Podajemy z ulubionymi dodatkami.


kolorowy deser
Kokosowe motyle z kaszy manny
z kaszy manny i mleka sojowego
Deser cappuccino z kaszy manny
Pancakes, amerykańskie placuszki
Pankejki
Różane ciastka na kaszy manny
Różane ciastka na kaszy manny
Grillowany grapefruit z syropem klonowym
Grillowany grapefruit z syropem klonowym
Suflet z kaszy manny
Suflet z kaszy manny

Placuszki z kaszy manny z syropem klonowym.

Chrupiące placuszki w słodkim duecie z syropem klonowym.
Placuszki Z Kaszy Manny Z Syropem Klonowym.
Placuszki Z Kaszy Manny Z Syropem Klonowym.
Autor
tysiagotuje tysiagotuje moje przepisy (1)
[Pin It]
Składniki
1, 5 szklanki kaszy manny
1 szklanka mleka
3 łyżeczki cukru trzcinowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki oleju
1 jajo
szczypta soli
plus oliwa do smażenia
Liczba porcji: 10
Czas przygotowania: 30 min.
Sposób przygotowania

1

W misce łączymy ze sobą składniki suche: kaszę mannę, cukier trzcinowy, proszek do pieczenia oraz sól. Dobrze mieszamy. Dodajemy składniki mokre: mleko, olej i jajo. Ponownie mieszamy i odstawiamy na ok. 20 minut pod przykryciem, aby kasza manna napęczniała, a całość zgęstniała.

2

Na patelni rozgrzewamy minimalną ilość tłuszczu i smażymy placuszki z obu stron na złocisty kolor. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation