Kuchnia

dania obiadowe

Francuskie paczuszki na obiad
Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 300 g pieczarek
- 200 g szynki
- 150 g sera żółtego
- koncentrat pomidorowy
- 3 listki bazylii
- odrobina szczypiorku
- masło
- przyprawa do kurczaka

Przygotowanie:
Ciasto kroimy w kwadraty. Pieczarki kroimy w paski i podsmażamy. Każdy kwadrat smarujemy koncentratem, układamy na nim plasterek szynki. Szczypiorek i bazylię drobno kroimy. Na wędlinę układamy podsmażone pieczarki, posypujemy zieleniną oraz startym żółtym serem. Całość zamykamy drugim kawałkiem ciasta. Po zamknięciu na każdy kwadracik kładziemy odrobinę masełka i posypujemy przyprawą do kurczaka. Pieczemy w 150 C przez około 30 minut na złoty kolor.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation