Kuchnia

Desery fit

1 porcja, Ponieważ mleko kokosowe jest dosyć tłuste to kaszę gotuję na wodzie i dopiero potem chwilę podgrzewam ją z mlekiem kokosowym.
Składniki
50 g ugotowanej kaszy jaglanej (waga przed ugotowaniem)
pół szklanki mleka kokosowego
½ banana
kilka truskawek
plastry kokosa
stewia do smaku (lub inny “słodzik”)
Przygotowanie
Truskawki umyj, usuń szypułki i pokrój w plasterki.
Banana pokrój w plasterki.
Do garnuszka wlej mleczko kokosowe i dodaj ugotowaną wcześniej kaszę jaglaną). Wymieszaj, podgrzej całość i dodaj szczyptę soli oraz stewię lub inną substancję słodzącą do smaku (np. cukier, ksylitol, miód).
Kaszę z owocami przełóż do miseczki i rozłóż na wierzchu owoce oraz plasterki kokosa.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation