Kuchnia

smakołyki

Jesienna sałatka z gruszkami

Bez okruszka- przepisy bezglutenowe

2 garście dowolnej zieleniny np. rukoli, bazylii, liści szpinaku, roszponki
2 gruszki
5–6 orzechów włoskich lub laskowych
ser feta lub kozi
świeżo mielony czarny pieprz
sok z ½ cytryny

Dodatkowo

4 łyżki oliwy
1 łyżeczka miodu
1 łyżka musztardy (nie zapomnij sprawdzić składu i ostrzeżenia o alergenach)
mała szczypta soli

Jesienna sałatka z gruszką i fetą
Drukuj
porcja na 2 osoby
znak produktów bezglutenowych Bezglutenowy
Zawiera:
orzech
Orzechy
nabiał
Nabiał
Użyłam rukoli i cynamonowej krzyżówki bazylii, ale równie dobrze możesz użyć klasycznej odmiany.


1. Na talerzu rozłóż umytą i dokładnie osuszoną zieleninkę. 2. Pokrojone na plasterki gruszki skrop sokiem z cytryny, żeby nie ściemniały. 3. Połóż je na talerzu i pokrusz serem feta lub kozim. 4. Dodaj orzechy i pieprz. 5. Oliwę wymiaszaj z miodem, musztardą i szczyptą soli. Polej sałatkę i podawaj.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation