Kuchnia

Drobiowe potrawy

PIERS Z KURCZAKA FASZEROWANA PIECZARKAMI I SERKIEM TOPIONYM.

Składniki (na 4 porcje):

2 podwójne piersi z kurczaka
10 pieczarek
2 średnie cebule
2 trójkąciki serka topionego
przyprawa do kurczaka
sól, pieprz
zioła prowansalskie
oliwa

Wykonanie:

1. Piersi z kurczaka dzieli na połowy, by otrzymać 4 filety. Ostrym nożem wycinamy w każdym filecie kieszonkę.
2. Pieczarki kroimy, smażymy na oliwie razem z pokrojoną w kostkę cebulą. Doprawiamy solą i pieprzem.
3. Farszem napełniamy kieszonki, dokładamy do każdej pół trójkącika serka topionego i spinamy za pomocą wykałaczek.
4. Faszerowane piersi układamy w naczyniu żaroodpornym lub ceramicznym, posypujemy przyprawą do kurczaka i ziołami. Polewamy oliwą. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 200 st.C przez 20 minut.

Piersi z kurczaka podawać z ryżem, ziemniakami lub ulubionymi dodatkami. Ja podałam z ryżem i sosem z kurek.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation