Kuchnia

Drobiowe potrawy

Błyskawiczny pasztet z kurczaka

Składniki:

600 g Mięsa z piersi kurczaka (1 podwójna pierś)
200 g Wątróbka drobiowa (może być trochę więcej)
150 g Cebula - 1 duża sztuka
1 jajko
1 namoczona w mleku bułka
2-3 ząbki czosnku
duża ilośc majeranku
sól, pieprz
oliwa z oliwek



Mięso z kurczaka i cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie, gdy mięso będzie zarumienione dodać oczyszczone wątróbki drobiowe, podsmażyć wszystko aż wątróbka się zetnie, przyprawić solą, pieprzem, czosnkiem i dużą ilością majeranku. Bułkę namoczyć w mleku. Mięso i wątróbkę zmielić w maszynce do mielenia mięsa, dodać jajko i namoczoną w mleku bułkę. Wszystko wymieszać, ewentualnie doprawić. Masę przełożyć do foremki keksowej o długości 20 cm i piec około 40 min.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation