Kuchnia

Drobiowe potrawy

1 pierś z kurczaka
2 plastry (po 1,5 cm) żółtego sera
1 pomidor
1/2 czerwonej papryki
2 ogórki konserwowe
3 łyżki majonezu
1 łyżka koncentratu pomidorowego
2 jajka
bułka tarta do panierki
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku


Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem, przekroić na pół i rozbić. Posypać solą i pieprzem. Pomidora i paprykę opłukać, osuszyć i wykroić gniazda nasienne. Razem z ogórkami pokroić w kostkę, przełożyć do miski i wymieszać. Majonez wymieszać razem z koncentratem pomidorowym. Jajka rozbełtać w głębokim talerzu. Na patelni rozgrzać olej. Rozbite wcześniej piersi z kurczaka obtoczyć w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smażyć na gorącym oleju z obu stron na rumiano. Usmażone kotlety przełożyć na talerz. Plastry sera żółtego tak samo jak rozbite piersi z kurczaka obtoczyć najpierw w rozbełtanym jajku a następnie w bułce tartej i również smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Kotlety z kurczaka posmarować sosem z majonezu i koncentratu. Na sos wyłożyć usmażony ser. Na wierzch wyłożyć sałatkę z pomidora, ogórka i papryki. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.

http://slodkababeczkaks.kobieceinspiracje.pl/out,70768.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation