Ogród

Pod gołym niebem....

Sałatka pieczarkowa z zielonym groszkiem:



Składniki:


500 g pieczarek,
1 por,
5 ogórków konserwowych,
4 jajka na twardo,
1 puszka groszku konserwowego,
majonez,
sól
pieprz



Przygotowanie:

Groszek konserwowy odsączamy z zalewy. Pieczarki obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę, W garnku zagotowujemy wodę z solą, wrzucamy do niej pokrojone pieczarki i gotujemy do miękkości. Po ugotowaniu odsączamy je na sitku. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w drobną kostkę. Białą część pora kroimy w talarki, a następnie każdy z talarków dzielimy na cztery części. Ogórki konserwowe kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki ze sobą mieszamy, dodajemy soli i pieprzu do smaku i kilka łyżek majonezu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation