Kuchnia

Przepisy

Sałatka warzywna Jeż

Składniki:

- 200 gram ugotowanej piersi z kurczaka,
- 200 gram marynowanych pieczarek,
- 1 duża cebula ( można ją wcześniej podsmażyć lub dać surową wg uznania),
- 4 ugotowane jajka,
- 250 gram startego żółtego sera,
- 400 gram startej marchwi ( ugotowanej lub marchwi po koreańsku),
- majonez,
- czarne oliwki,
- sałata do dekoracji.


Treść przepisu:

Kurczaka, pieczarki, cebulę jajka kroimy na małe kawałki.
Następnie mieszamy, dodajemy majonez oraz doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Tak wymieszane składniki formujemy w kształt jeża ( owal).
Sałatkę posypujemy startą marchewką oraz serem żółtym ( patrz na zdjęcie).
Czarne oliwki wykorzystujemy to ozdoby ( nos, oczy, kolce jeża).
Na końcu dekorujemy sałatą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation