Kuchnia

Kulinarnie

Brownie z bananami - Przepisy, Ciasta - Wrząca Kuchnia
SKŁADNIKI

230 g mąki pszennej
2 łyżki gorzkiego kakao
2 dojrzałe banany
3 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody
szczypta soli
2 gorzkie czekolady
180 g masła
150 g brązowego cukru
KUP SKŁADNIKI
Brakuje Ci składników do tego przepisu?



BRAKUJE CI...
Naczynie do tagine

Papryka wędzona

Imbryk emaliowany

CHCESZ ZAPISAĆ SKŁADNIKI?
Zachowaj przepis Wyślij na e-mail
PRZYGOTOWANIE:

Krok 1

W misce wymieszaj suche składniki: mąkę, sól, proszek, sodę i kakao.

W rondelku zagotuj na dnie wodę, postaw na nim miskę z pokruszoną czekoladą, cukrem i masłem. Zdejmij z ognia żeby nie wrzała woda (może się wtedy zważyć czekolada!) i rozpuść mieszając składniki.

Do miski dodaj zabełtane jajka, dodaj suche składniki i rozgniecionego widelcem banana. Zamieszaj do połączenia składników, ale nie przemieszaj.

Krok 2

Rozgrzej piekarnik do 170 stopni grzałka góra-dół, dużą blachę wyłóż papierem do pieczenia i wylej na niego ciasto. Wstaw do piekarnika i piecz ok 25-30 min.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation