Kuchnia

Głaszcze podniebiebie

Krem czekoladowy z kaszy jaglanej


Składniki:

1 szklanka kaszy jaglanej
100 g gorzkiej czekolady
2 banany
4 łyżki kakao
2 - 4 łyżki syropu z agawy
1 łyżka soku z cytryny
sól

Wykonanie:

Kaszę prażymy w garnku, aż zacznie przyjemnie pachnieć. Zalewamy 2 szklankami wrzątku ze szczyptą soli, przykrywamy i gotujemy około 10 - 12 minut na niewielkim ogniu. Zdejmujemy z ognia i pozostawiamy pod przykryciem na minimum kwadrans. Kaszę studzimy.

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub w kuchence mikrofalowej. Ugotowaną kaszę, banany, rozpuszczoną czekoladę, kakao, sok z cytryny i syrop z agawy umieszczamy w blenderze i dokładnie miksujemy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation