Kuchnia

Słodkości

Ciasto Kinder Country
100 g białej czekolady

350 ml śmietanki 30%

250 g sereka mascarpone

100 g mlecznej czekolady

250 g herbatników

3 szklanki płatków Nestle Kangus
Przepis

Miksujemy 200 gram herbatników, dodajemy do nich 100 gram rozpuszczonego masła.

Mieszamy a następnie układamy jako spód do naszego ciasta. Jeśli mamy czas możemy nasz spód włożyć do lodówki na godzinę.

Biała czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej a następnie studzimy. Miksujemy 200 mililitrów śmietanki dodajemy serek mascarpone a następnie stopniowo dodajemy rozpuszczoną białą czekoladę. Do powstałej masz dodajemy płatki ( około 3 szklanek). Dokładnie mieszamy.

Całą masę wywalamy na spód przygotowany z pokruszonych herbatników

Mleczną czekoladę również rozpuszczamy a następnie studzimy. Pozostałą śmietankę czyli 150 mililitrów miksujemy a następnie dodajemy do ostudzonej czekolady mlecznej. Dokładnie mieszkamy.

Pozostałe herbatniki kruszymy i wykładamy na pierwszą masę. Na tak wyłożone herbatniki wylewamy czekoladową masę. Całość posypujemy garścią płatków.

Ciasto odstawiamy na 2 godziny do lodówki.

Smacznego
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation