Kuchnia

Przepisy - sałatki

Sałatka na rukoli z kurczakiem, papryką i selerem naciowym

– jedna pierś z kurczaka

– żółta papryka

– 2 garście rukoli

– mała cebula

– 2 łodygi selera naciowego

– 2 ząbki czosnku

– sól i pieprz

– oliwa z oliwek

– sos balsamico do polania sałatki

Kurczaka kroimy w paski i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Paprykę oczyszczamy, kroimy w ćwiartki i dodajemy do kurczaka. Seler naciowy kroimy w kawałki, cebulę w pióra i wkładamy do całości. Zalewamy oliwą z oliwek, dodajemy posiekany czosnek oraz sól i pieprz do smaku (na oko). Całość mieszamy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy około 20 minut.

Następnie na talerzu wykładamy rukolę, a na nią kładziemy upieczone składniki. Ja przed podaniem, pokroiłam kurczaka i paprykę na drobniejsze kawałki. Zalewamy sosem balsamico. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation