Kuchnia

ciasta i slodkosci

Brzoskwiniowy sernik na zimno

BRZOSKWINIOWY SERNIK NA ZIMNO
Kolejny przepis na serniczek na zimno tym razem zrobiłam go z dodatkiem brzoskwiń, w smaku wyszedł bardzo dobry i lekki, a jego największą zaleta jest to, że nie trzeba go piec… no bo w końcu komu w takie upały chciałoby się stać przy piekarniku???



Składniki:

500 g sera (twaróg mielony)

200 g serka waniliowego

½ litra kremówki

tabliczka białej czekolady

½ szklani cukru pudru

cukier waniliowy

3 łyżki żelatyny

3 brzoskwinie

galaretka brzoskwiniowa

biszkopty na spód

Wykonanie:

Żelatynę rozpuścić w pół szklance gorącej wody i zostawić do ostygnięcia. Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Ser biały oraz serek waniliowy zmiksować z cukrem pudrem, w oddzielnym naczyniu ubić śmietanę kremówkę. Do masy serowej dodać porcjami ostudzoną białą czekoladę, kremówkę oraz żelatynę i wszystko zmiksować.

Spód tortownicy o średnicy 22 cm wyłożyć biszkoptami, na które wylać przygotowana masę serową i wstawić do lodówki na ok. pół godziny, kiedy masa stężeje można układać na niej pokrojone brzoskwinie, które zalewamy galaretką (przygotowaną według przepisu na opakowaniu).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation