Kuchnia

Przystawki

Francuskie rożki z owocami morza

składniki:
krewetki - 100 gramów
Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr - 1 łyżeczka
mięso krabowe surimi - 50 gramów
cebula - 1 sztuka
ząbek czosnku - 1 sztuka
ciasto francuskie - 2 sztuki
ciasto do spring rollsów - 4 sztuki
szpinak - 1 pęczek

1. Cebulę i czosnek posiekaj drobno i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Następnie dodaj oczyszczone krewetki i pokrojone surimi.
2. Na patelnię dodaj szpinak . Całość smaż chwilę, dopraw do smaku Delikatem oraz pieprzem. Farsz wystudź.
3. Z ciasta francuskiego wytnij kwadraty. W środku ułóż wycięte z ciasta eggrolls nieco mniejsze kwadraty posmarowane wcześniej jajkiem.
4. Na środek kwadratów nałóż farsz, ich brzegi posmaruj jajkiem a następnie złóż formując rożki.
5. Złożone umieść na blasze wyłożonej pergaminem w kilkucentymetrowych odstępach. Posmaruj jajkiem i wstaw do nagrzanego do 200 st. C piekarnika na 25 minut. Podawaj na ciepło.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation