Kuchnia

Obiadowe inspiracje

Sałatka z tortellini i awokado

Składniki:
1 opakowanie tortellini
1 awokado
3 średnie pomidory
1 mała puszka kukurydzy
natka pietruszki
1 ząbek czosnku
sok z 1/2 cytryny
oliwa z oliwek
sól i pieprz do smaku

Tortellini gotuję według przepisu z opakowania, przelewam zimną wodą i studzę. Pomidory sparzam, obieram ze skórki i kroję w drobną kostkę. Obrane i pokrojone awokado dodaję do pomidora i szybko zalewam sokiem z cytryny, żeby nie ściemniało. Dorzucam kukurydzę. Czosnek przecieram przez praskę, natkę pietruszki siekam. Łączę z warzywami. Na koniec dodaję oliwę z oliwek (tak ok. 2 łyżek), ostudzone tortellini i przyprawy. Odstawiam na pół godziny do lodówki, żeby sałatka się przegryzła.

Źródło: http://kuchniaprzedewszystkim.blox.pl/html/1310721,262146,169.html?9
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation