Kuchnia

kuchnia

Makaron z kurczakiem w sosie śmietankowo pieprznym.

500 g tagliatelle
1 mały brokuł
1 podwójna pierś kurczaka
1 cebula
1 ząbek czosnku
3 łyżki marynowanego zielonego pieprzu
500 ml śmietany 15%
2 łyżki masła
1 łyżka oliwy
sól i świeżo mielony pieprz
2 łyżki posiekanego szczypiorku, do posypania

W rondelku ugotować osoloną wodę. Brokuł opłukać i pokroić w różyczki. Wrzucić do gotującej się wody na 3 minuty. Wyłowić i opłukać pod zimną wodą. Następnie do rondelka wrzucić makaron i ugotować al dente. Przed odcedzeniem odlać chochelkę wody z gotowania makaronu.


Kurczaka pokroić w cienkie plasterki. Cebulę i czosnek obrać oraz drobno posiekać. W dużej patelni rozgrzać masło z olejem, dodać kurczaka i zrumienić. Dosypać cebulę z czosnkiem i dusić przez 5 minut. Zielony pieprz lekko zgnieść widelcem oraz dodać do kurczaka, doprawić solą i pieprzem. Zalać chochelką gotowanej wody z makaronu oraz śmietaną. Dusić przez 5 minut oraz dodać ugotowany makaron i brokuł. Wymieszać.

http://www.studiokuchnia.pl/2014/05/makaron-z-kurczakiem-w-sosie-smietankowo-pieprznym/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation