Kuchnia

kuchnia

:) 60 g Kasi
100 g mąki
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
50 g cukru
60 g mielonych orzechów
1 jajko
1/2 łyżeczka mielonego cynamonu
1/2 łyżeczki mielonych goździków
1 polewa czekoladowa
około 20 połówek orzechów włoskich (około 60 gr.)

Miękką Kasię utrzyj z cukrem. Mąkę wymieszaj z mielonymi orzechami i proszkiem do pieczenia, dodaj cynamon, goździki i jajko. Wszystko wymieszaj mikserem, a następnie zagnieć rękoma na elastyczne ciasto. Ciasto rozwałkuj na grubość 0,5 cm, a następnie filiżanką wycinaj okrągłe ciasteczka wielkości około 8 cm. Układaj je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w temperaturze 180 stopni C około 15 minut. Polewę rozpuść w kąpieli wodnej. Upieczone i ostudzone ciasteczka do połowy maczaj w polewie czekoladowej i dekoruj połówkami orzechów.

http://www.mojeciasto.pl/przepisy/ciasteczka-brazowo-biale-754.html#.UqHCbvTuJHc

:)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation