Kuchnia

Ciasta i desery

Truskawkowe marzenie

Składniki:
1 1/2 l jogurtu naturalnego,
9 łyżeczek żelatyny,
cukier puder do smaku,
2 galaretki zielone,
2 galaretki truskawkowe,
1 kg truskawek.
Wykonanie:
Upiec biszkopt ciemny z 4 jaj.

Galaretki rozpuścić wg przepisu na opakowaniu. Do 1/2 l jogurtu dodać cukier do smaku oraz 3 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w 1/4 szklanki wody. Masę rozprowadzić na biszkopcie i zalać zieloną tężejącą galaretką. Do pozostałego jogurtu dodać cukier do smaku, 6 łyżeczek żelatyny rozpuszczonej w 1/2 szklanki wody i rozprowadzić na galaretce zielonej.Na ostatnią warstwę masy jogurtowej rozłożyć umyte i obrane truskawki. Całość zalać tężejącą galaretką truskawkową.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation