Kuchnia

Mniammmm...

Rolada serowa z pieczarkami i mięsem
Czas przygotowania: 90 minut
Ilość porcji: 6
Składniki
30 dag żółtego sera,
20 dag majonezu,
3 jajka,
pół kilograma mięsa mielonego,
pół kilograma pieczarek,
2 cebule,
15 dag masła
vegeta,
pieprz, maggi,
papryka mielona,

Etapy przygotowania

Ser zetrzeć na dużych oczkach, dodać majonez, jajka; wymieszać i wylać na formę o wymiarach 35 x 25 wysmarowaną tłuszczem i wyłożoną natłuszczonym papierem. Piec przez 30 min. Gdy ostygnie wyjąć i zdjąć papier. Przygotować farsz: usmażyć cebule na maśle, dodać pokrojone pieczarki i smażyć aż woda wyparuje. Gdy ostygną zmielić, połączyć z mięsem mielonym i doprawić. Dokładnie wymieszać, wyłożyć na upieczony placek serowy i zawinąć w roladę na foli aluminiowej. Wierzch posypać wegetą, zawinąć folią i piec 30 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation